חזרה
נהיגה נכונה
5 דק׳
בכל שנה מתים מאות אנשים כתוצאה מתאונות דרכים, שניתן היה למנוע במידה והנהגים היו ערניים וזהירים יותר. החשיבות של בטיחות בדרכים עצומה, מאחר ואם כל נהג ייתן על כך את הדעת, ניתן יהיה למנוע תאונות מיותרות ולהציל חיי אדם. יש לזכור כי כל אדם שמתיישב מאחורי ההגה מחזיק באחריות עצומה כלפי עצמו וכלפי שאר המשתמשים בדרך. התעסקות בטלפון למשל, עלולה לסכן את יתר הנהגים, רוכבי האופניים והולכי הרגל, לכן חשוב להיות מודעים לסביבה וכמובן להקפיד לשמור על חוקי התנועה. כל נהג חייב לשמור על ערנות ולתת את הדעת לסביבה שלו, במטרה למנוע תאונות מיותרות.
זמן תגובה הוא פרק הזמן שעובר מהרגע שהנהג קולט שיש בעיה שמצריכה את בלימת הרכב ועד הרגע שהוא מגיב אליה ולוחץ על דוושת הבלם. במהלך פרק הזמן הזה הרכב ממשיך בנסיעה, לכן המרחק שהוא עובר נקרא מרחק תגובה. זמן התגובה מורכב מהזמן שלוקח לנהג להבחין במכשול או בסכנה הנמצאת על הכביש, הזמן שלוקח לו להבין כיצד להגיב לסכנה הקיימת והזמן שלוקח לו לבצע את התגובה המתאימה למצב. זמן התגובה המינימלי עומד על 0.75 שניות עבור נהג מיומן וערני. לעומת זאת, נהג לא מנוסה ולא מיומן עלול להתמודד עם זמן תגובה של עד 2 שניות.
מרחק התגובה מהווה את המרחק שהרכב עובר באותה המהירות שבה הוא נסע לפני ההבחנה בסכנה ועד לרגע התגובה של הנהג. ככל שמרחק התגובה יהיה ארוך יותר, כך הסיכון לתאונה יגבר. נהג שנוהג תחת השפעת אלכוהול, סמים או אפילו עייפות עלול להגיב לאט יותר, דבר שיאריך משמעותית את מרחק התגובה. כמובן שככל שהמהירות ההתחלתית של הרכב תהייה גבוהה יותר, כך מרחק התגובה יהיה ארוך יותר, כלומר הסיכון לתאונה יהיה גבוה יותר.
זמן בלימה הוא הזמן שלוקח לרכב לבלום, כלומר מדובר על הזמן שעובר מהרגע שהנהג לחץ על דוושת הבלם ועד הרגע שבו הרכב מגיע לעצירה מלאה. יש לזכור כי מרגע הלחיצה על דוושת הבלם לוקח זמן עד שהרכב נעצר, כתוצאה מחוק ההתמדה.
מרחק בלימה הוא המרחק שהרכב עובר במהלך זמן הבלימה, כלומר המרחק שבו הרכב ממשיך לנסוע מרגע הלחיצה על דוושת הבלם ועד העצירה המלאה שלו. מרחק הבלימה גדל ביחס ישר למהירות בריבוע, לכן אם מדובר על מהירות גבוהה, מרחק הבלימה יהיה ארוך יותר והסיכון לתאונה יהיה גבוה יותר.
מרחק עצירה הוא המרחק שמורכב ממרחק הבלימה בתוספת למרחק התגובה. כלומר, מדובר על המרחק שהרכב עובר מהרגע שבו הנהג הבחין בסכנה והבין שיש לעצור את הרכב ועד לעצירה המוחלטת של הרכב.
מרחק העצירה מורכב מחיבור בין מרחק התגובה למרחק הבלימה, לכן הוא מושפע מזמן התגובה, מהירות הנסיעה של הרכב והגורמים השונים המשפיעים על היכולת של הרכב לעצור מרגע הלחיצה על דוושת הבלם.
זמן התגובה מושפע מהמצב הכללי של הנהג, לכן נהג משועמם שנוהג בדרך חד גונית יהיה לרוב פחות ערני לסכנה, ולכן יגיב לאט יותר. כמו כן, זמן התגובה מושפע מתנאי הראות ותנאי מזג האוויר, עייפות, הסחות דעת כגון דיבור בטלפון או שמיעת מוסיקה, שימוש באלכוהול וסמים וכמובן רמת הניסיון והמיומנות של הנהג. ככל שהנהג מנוסה וערני יותר, כך זמן התגובה יהיה קצר יותר. כמו כן, כדאי לזכור כי ככל שמהירות הנסיעה תהיה גבוהה יותר, כך הנהג יאלץ להתמודד עם כמות גדולה יותר של מידע, ולכן היכולת להגיב במהירות ובצורה נכונה תהיה נמוכה יותר.
מרחק התגובה מושפע באופן ישיר ממהירות הנסיעה, מאחר וככל שהרכב נוסע מהר יותר, כך הוא מספיק לעבור מרחק רב יותר מרגע ההבחנה בסכנה ועד לרגע הלחיצה על דוושת הבלם. כמובן שגם מרחק הבלימה מושפע ממהירות הנסיעה, מאחר וככל שהרכב נוסע מהר יותר, כך המרחק שהוא עובר עד לרגע העצירה יהיה גדול יותר.
מרחק הבלימה מושפע גם מתנאי הדרך ותקינות הרכב. כביש רטוב או כביש המכיל כתמי שמן או חול, יוביל למרחק בלימה ארוך יותר. כמו כן, בלמים לא תקינים, לחץ אוויר לא תקין או צמיגים שחוקים, עלולים לפגוע באחיזת הכביש ובכך להגדיל את מרחק הבלימה.
ישנן דרכים רבות שיכולות לצמצם את מרחק העצירה, דבר שיכול להקטין משמעותית את הסיכון לתאונה. שמירת מרחק למשל, מהווה את אחת הדרכים היעילות ביותר להתמודד עם מרחק העצירה, מאחר ובמידה וכל נהג ישמור על מרחק מספק מהרכב שלפניו, הסיכון להתנגשות יקטן באופן משמעותי. כמו כן, שמירת מרחק תאפשר לכם גם לצמצם את צריכת הדלק, תרחיב את שדה הראייה ותפחית את שחיקת הבלמים. החוק קובע כי יש לשמור על מרחק של לפחות שנייה אחת מהרכב שלפניכם, אך כמובן שיש להתחשב גם בתנאי הדרך וברמת הערנות שלכם. ככל שהראות תהיה לקויה יותר, הכביש חלק או משובש יותר והערנות שלכם נמוכה יותר, כך תזדקקו למרחק רב יותר מהרב שלפניכם. כמו כן, יש להימנע מנסיעה במהירות מופרזת, המגדילה משמעותית את מרחק העצירה. ברמת העקרון, מומלץ לוותר על נהיגה, במידה ואינכם מרגישים טוב או שתנאי הדרך מאתגרים מידי.